Llibres que parlen de llibres

Hi ha tres llibres bastant recents que parlen de llibres, tot i que sigui narrativa de ficció.

El primer, La comerciante de libros, és de Brenda Vantrease,  i és del 2007. Segueix una mica la moda de la novel.la històrica. Està ambientat en el segle XV i parla sobre la intolerància religiosa, que porta a la prohibició de llibres. És una novel.la entretinguda, però llarga (524 pàgines).

9788496748675

El segon llibre, publicat el 2013, és El club de lectura del final de tu vida, de Will Schwalbe.  És un llibre sobre lectures compartides, sobre la pèrdua i com els llibres teixeixen uns fils d’unió invisibles. En aquesta obra un fill forma un club de lectura amb la seva mare malalta de càncer. Aquestes lectures seran una font d’entreteniment i de desconnexió d’una realitat dura i tràgica, tant per a la mare com per al fill; però també els ajudarà a parlar implícitament de temes dels quals no han pogut parlar obertament. Les paraules dels llibres a vegades són molt més eloqüents que les paraules de la vida i ajudaran  mare i fill a conèixer millor entre ells i també a establir poc a poc un comiat que, sense l’ajuda i la coartada dels llibres, hagués estat molt més difícil.

9788490065068

El tercer llibre, força diferent  als altres, és La llibreria dels finals feliços, de Katarina Bivald, publicat el 2014.  Una noia sueca i una dona ja gran d’un poblet d’Estats Units es coneixen per carta a partir del seu amor als llibres. Aquesta relació farà canviar la vida de la noia per sempre, però també canviarà la vida del poble. El llibre parla de com els llibres estableixen uns vincles molt més forts que altres aspectes de la vida, unint cultures totalment allunyades. Molts voldríem endinsar-nos en una llibreria com la que posa en marxa la Sara, esdevenint un homenatge póstum a la seva amiga i donant un focus de llum importantíssim al poble. És una lectura fàcil, “per a diumenges de pluja”, com diria la Sara, i un cant d’amor als llibres.

9788429773194

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Sin categoría

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s