I Certamen del concurs de lletrejar MIRALLETRES a Pineda

PETITA CRÒNICAD’UNA DIADA L-L-E-T-R-E-J-A-N-T

Avui 18 de febrer s’ha celebrat el Primer Certamen del concurs de lletrejar Miralletres, organitzat per una comissió del Pla Lector de Pineda.

Hi participaven tots els centres de primària i secundària de Pineda. El concurs ha començat amb el lliurament de les lletres que cada escola havia decorat:

IMG-20160218-WA0001

El nostre centre portava la primera lletra, la M de MÚSICA i les alumnes de 4t d’ESO Laia Albújar i Laura Marco han lliurat la lletra al presentador i a la dinamitzadora.

Després de les presentacions, el lliurament de les lletres, les entremaliadures de l’animadora “Paquita”, àlias Mon Mas,  i el visionat d’un power point, en el qual es podia veure l’esforç de l’alumnat i el professorat practicant el lletrejat en el dia a dia de les classes – i en el decorat de les lletres-, ha començat el concurs.

Han anat passant les diferents categories: Categoria A (3r, i 4t de primària), B ( 5è i 6è de primària), C (1r i 2n d’ESO) i D (3r i 4t d’ESO). Els alumnes havien d’escollir a l’atzar un color que indicava la posició en què lletrejarien , asseguts “principescament” i amagant la vista sota unes divertides i bellugadisses ulleres. Havien de lletrejar en el temps d’un minut el màxim de paraules possibles. A partir de 5è ja han començat les dificultats amb els accents i a l’ESO s’hi han sumat paraules més llargues i difícils, amb l’ús també de la dièresi. Alguns alumnes estaven força nerviosos i quan s’entrebancaven els costava tornar a agafar embranzida, mentre que altres mostraven una gran serenor dins l’escenari.

Entre primària i secundària ha hagut un petit descans per al simpàtic presentador i el jurat. Aquest entreacte ha estat amenitzat per la Paquita, que ha proposat un joc al públic, consistent a agafar de sota les cadires un grapat de pasta de lletres i, amb els dos bàndols enfrontats de les faves o els cigrons, crear la paraula més llarga possible. La Nhug del nostre institut ha creat una paraula de nivell alt: Esternoclidomastoidal (voilà!). I les dues sofertes professores acompanyants mentre anaven provant, amb l’ajut de la resta d’alumnes del centre, d’escriure la nostàlgica i carismàtica paraula de supercalifragilisticoespialidoso. Només el temps ha jugat en contra de declarar-nos vencedores per K.O.

20160218_11291120160218_113126

A la tanda de l’ESO, l’institut hi ha participat amb tres alumnes: La Marina Coronado (1r d’ESO), en Marc Boadas (2n D’ESO) i l’Ahlam Haddadi (3r d’ESO). Tots tres ja eren guanyadors perquè havien estat seleccionats entre els alumnes dels seus respectius cursos.

La Marina ha començat nerviosa i no ha pogut mostrar del tot les seves bones capacitats lletrejadores.

20160218_113438.jpg

En Marc, tot i l’equivocació inicial amb la primera paraula, ha agafat empenta de seguida i ha guanyat dins la seva categoria de 2n d’ESO.

20160218_114858.jpgFelicitats, Marc!20160218_114335.jpg20160218_120856.jpg

L’Ahlam ha hagut de lletrejar algunes paraules força difícils, ha fet un paper més que meritori i ha estat a punt de guanyar.

20160218_115422

Aquesta ha estat una primera experiència del concurs, un concurs fet amb l’objectiu de potenciar la lectura i millorar la interacció entre els centres de Pineda. De cara a l’any vinent, segur que sortirà millor i sumarem una altra bona experiència educativa!plpm

Anuncis

2 comentaris

Filed under Sin categoría

2 responses to “I Certamen del concurs de lletrejar MIRALLETRES a Pineda

  1. Retroenllaç: Miralletres – Pla lector de Pineda de Mar

  2. Retroenllaç: Miralletres | Servei Educatiu Alt Maresme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s